Website Keuzevrijheid!!

Keuzevrijheid

Een groot goed!

Jaarlijks gaan circa 2 miljoen mensen naar een homeopaat, een natuurgeneeskundige, een osteopaat, een acupuncturist etc. Misschien bent u een van die 2 miljoen mensen. U maakt dan gebruik van de complementaire alternatieve gezondheidszorg, kortweg CAM geheten. Als het aan de overheid ligt, wordt uw keuze hierin steeds meer aan banden gelegd. Daarom deze website Keuzevrijheid.nl.

Inperkend beleid

Schattingen wijzen erop dat 85 procent van de totale Nederlandse bevolking sympathie heeft voor de complementaire gezondheidszorg. Omdat de daar aangeboden behandelmethoden hen hebben geholpen. Maar de overheid wil daar niet van weten en voert een inperkend beleid.

Krachtig signaal

Tot nu toe kunt u uw mening over en wensen voor CAM niet kenbaar maken aan de overheid. Deze website brengt daar verandering in. Samen met u kunnen wij een krachtig signaal aan de overheid geven. Want het mag niet zo zijn dat de overheid mag bepalen welke zorg de patiënt kiest. Zij mag alleen voorwaarden scheppen voor een goede zorg. De keuze voor een arts, therapeut of therapie is een individuele vrije beslissing op basis van grondwettelijk recht.

De Nederlandse overheid

In de afgelopen jaren heeft de Nederlandse overheid drastische maatregelen genomen die gebruikmaken van de complementaire en alternatieve geneeskunde moeten ontmoedigen. Dit is tegen de wens van het merendeel van de Nederlandse bevolking gebeurd. Deze website biedt dat merendeel een platform.

Twee maten in de wetenschap

‘Homeopathische verdunningen?
Ach, daar zit toch niets meer in! Dat kan niet werken!
Niettemin … we verbieden het!’

Publicatieregels

Maat 1

Sinds 1 januari 2013 mogen de homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen alleen nog op internet over producten publiceren wanneer de effectiviteit van die producten wetenschappelijk is aangetoond. Voor vermelding van zo’n product op de website moet toestemming worden gevraagd aan de Voedsel- en Warenautoriteit (NWA).

Maat 2

Er zijn tal van reguliere producten waarvan de werking evenmin wetenschappelijk is aangetoond, bijvoorbeeld Bisolvon en Bisoviral. Over deze producten mag vrij gepubliceerd worden, daarvoor mag reclame gemaakt worden. En ook nog eens zonder toestemming van de Voedsel- en Warenautoriteit.

Dit bovenstaande is een greep uit allerlei informatie te lezen op deze  website  http://www.keuzevrijheid.nl   Ga vooral eens lezen, link het op uw facebook, wordt volger op twitter.