Vaccinaties

Vaccinatiebegeleiding

Als uw kindje pas 2 maanden oud is, wordt u voor de keuze gesteld om uw kind te laten vaccineren.
De meeste mensen denken dat dit verplicht is, maar dat is niet zo.

Er zijn betreft het vaccinatie-schema diverse mogelijkheden:

 • u kunt uw kind alle ‘aangeraden’ vaccinaties laten geven,
 • u kunt ook slechts een gedeelte laten vaccineren
 • of zelfs helemaal niet laten vaccineren.
 • u kunt er ook voor kiezen het vaccineren nog even uit te stellen tot uw kind iets ouder is.
 • u kunt kiezen voor homeoprofylaxe.

In de praktijk blijkt dat het volledig, en al op zo jonge leeftijd vaccineren, ook nadelen kan hebben. Niet ieder kind reageert ideaal op de vaccinatie. Sommige kinderen ontwikkelen klachten van lichamelijke of psychische aard. Deze klachten kunnen direct na het vaccineren optreden, maar het is bekend dat ook soms na een langere tijd zich nog klachten kunnen ontwikkelen.

Het kan dus lastig en ingewikkeld zijn een voor u en uw kind juiste keuze te maken. Een homeopaat kan u daarbij helpen. Het is raadzaam uzelf goed te informeren over de ziekten waartegen gevaccineerd wordt en over de inhoud van de vaccins: op welke manier en hoe lang het vaccin bescherming biedt.

Wilt u uw kind wél laten vaccineren, dan bestaat de mogelijkheid dit te begeleiden met homeopathische geneesmiddelen, zodat toxische en/of energetische belasting voorkómen, verminderd of genezen kunnen worden. Als u dit wilt, dan is het het beste om al een maand vóór de vaccinatie op consult te komen met uw kind, zodat dan mits nodig er van te voren al een homeopatisch middel gegeven worden om de weerstand van uw kind te verhogen.

Let wel: Is uw kind al gevaccineerd, en heeft het klachten waarvan u vermoedt dat die veroorzaakt kunnen zijn door de vaccinatie’s, dan kan uw kind dus ook nog achteraf behandeld worden .

Tips om een weloverwogen keuze te maken betreft het vaccineren:

 1. Besef dat het doormaken van een normale ziekte bij een gezond mens het gehele immuunsysteem op een natuurlijke wijze versterkt, en zo dus ook een betere bescherming biedt tegen andere ziekten.
 2. Weet dat het rijksvaccinatieprogramma niet verplicht is. Er zijn allerlei mogelijkheden zoals uitstellen tot uw kind wat ouder is, gedeeltelijk vaccineren of helemaal niet vaccineren.
 3. Laat u niet leiden of dwingen door angst die aangepraat wordt door artsen of consultatiebureaus.
 4. Informeer uzelf over de ziekten waartegen gevaccineerd wordt.
 5. Informeer uzelf over de inhoud van een vaccin, op welke manier en hoe lang het vaccin bescherming biedt.
 6. Leer eerst uw kind kennen. Hoe sterk is zijn/haar afweer?
 7. Laat nooit een ziek of zwak kind vaccineren!
 8. Bedenk dat een ervaren homeopaat uw kind kan begeleiden bij ziekten, maar ook begeleiding kan geven als u uw kind wél besluit te laten vaccineren.
 9. Denk rustig en logisch na. Trek uw eigen conclusies.

Het is mogelijk een afspraak te maken voor een informatief consult van een uur , waarin u uw vragen kunt stellen en uw afwegingen kunt overleggen. Ik reken hiervoor 75 euro.

De NVKP heeft een boek met veel informatie over de diverse ziekten en  de vaccinaties, Ziekten en vaccins, nader bekeken. U kunt dit boek 2 week van mij lenen. Ik wil u adviseren voordat u een afspraak maakt voor een gesprek over uw keuze dit boek door te lezen. U kunt dit boek ook zelf bestellen via de website www.nvkp.nl.

Post-vaccinaal syndroom

Post-Vaccinaal Syndroom ofwel PVS wil zeggen dat er klachten zijn ontstaan na en door de vaccinatie(s). Door verstoringen in het immuunsysteem kunnen klachten ontstaan van lichamelijke en/of psychische aard, of ontwikkelingsproblemen. Denk aan chronische verkoudheid, eczeem, KNO-klachten, allergieën, darmproblemen, overmatig huilen, slaapproblemen, maar ook stuipen en epilepsie, auto-immuunproblemen of gedragsproblemen zoals hyperactiviteit, apathie en allerlei vormen van autisme.

Het post-vaccinaal syndroom krijgt de laatste tijd steeds meer aandacht. Er wordt steeds meer duidelijk over het ontstaansmechanisme van PVS en dus de gevolgen van het geven van zo veel vaccinaties op al zo jonge leeftijd. PVS komt met name voor bij baby’s en heel jonge kinderen doordat hun nog onvolgroeide immuunsysteem niet in staat is geweest de vaccinatiestoffen goed te verwerken en het is daardoor uit balans geraakt.

Het kind wordt op een onnatuurlijke manier overladen met lichaamsvreemde stoffen. Buiten de entstoffen zelf (viraal, bacterieel of anti-toxines) bevatten vaccins veelal aluminiumhydroxide, formaldehyde, dierlijke eiwitverontreinigingen en soms ook Thimerosal (een kwikverbinding). Voor gevoelige kinderen, kinderen met een zwak immuunsysteem of met een allergische aanleg, is dit vaak teveel van het goede. En helaas gaan steeds meer kinderen tot die categorie behoren.

Het imuunsysteem wordt overgestimuleerd en raakt overbelast. Het is dan niet meer voldoende in staat om te doen wat het moet doen: het vormen van antistoffen tegen ‘echte’ ziektekiemen.

Het is al jaren een waarneming in de homeopathiepraktijken dat het PVS meestal gepaard gaat met een verzwakte afweer, de zogenaamde immuuncompromitatie. Kinderen worden steeds sneller ziek door allerlei infecties met virussen, bacteriën, schimmels en/of parasieten. Regulier wordt er dan ook steeds vaker antibioticum voorgeschreven, wat het immuunsysteem alleen maar verder verzwakt.

Voor de diagnose en behandeling van PVS is een consult nodig om het totaalbeeld op te nemen. Ingeval van PVS worden de vaccinaties systematisch ontstoord met isopathische geneesmiddelen. Ik gebruik hiervoor de CEASE-methode.
Ik sta als behandelaar van vaccinatie problematiek en PVS vermeld op de website van de NVKP.

Voor meer informatie over PVS:
http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3840/pvs.aspx
U kunt hier ook gratis het boek PVS downloaden.

Wilt u informatie over een alternatieve wijze van weerstand opbouwen: http://nvkp.nl/homeopathische-profylaxe/

Of bij de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP):
Telefoon: 0900 20.20.171, www.nvkp.nl