Cursussen

Natuurlijk beter worden

Met enige regelmaat organiseer ik een cursus Klassieke Homeopathie, om op een laagdrempelige manier kennis te maken met homeopathie en om meer inzicht te krijgen in de werking van homeopathische middelen.

Doel Cursus

Het doel van de cursus is mensen met weinig tot geen voorkennis van de homeopathie op een verantwoorde manier met homeopathische geneesmiddelen te leren omgaan. Daarbij is het belangrijk meer over de theoretische en praktische achtergronden van de homeopathie te weten. Vooral voor ouders met kinderen is deze cursus interessant.

Homeopathie is de laatste tijd steeds meer bekend geworden als een natuurlijke en effectieve geneesmethode. Echter veel van de informatie betreffende de homeopathie wordt gegeven via commerciële kanalen, zoals tv en huis aan huis bladen. Deze informatie geeft een eenzijdig beeld van de homeopathie en haar toepassing.

De homeopathie verantwoordt zelf toepassen in een aantal situaties thuis en op reis vereist inzicht in mogelijkheden en grenzen. De behandeling van chronische problemen hoort thuis bij de homeopaat en is ongeschikt voor zelfmedicatie. Bent u echter onder behandeling van een homeopaat en wilt u tijdens de behandeling zo goed mogelijk meedenken dan is deze cursus ook zeer geschikt.

Cursusopzet en inhoud

De cursus bestaat uit 4 avonden, elke avond bestaat uit vervolgens uit drie onderdelen:

1. basisregels van de homeopathie;
2. praktisch onderwerp met de daarbij meest voorkomende middelen;
3. bespreking van 3 geneesmiddelbeelden met meer achtergrondinformatie.

Door de kleine groep – min. 6 en max. 8 deelnemers – is er steeds voldoende gelegenheid voor vragen en discussie.

Avond I
Inleiding en basisregels van de homeopathie;
Geneesmiddelkeus volgens de similiawet;
Potenties, dosering, en herhaling van middelen.
Eerste hulp en wondbehandeling.
Calendula, Arnica, Aconitum, Hypericum

Avond II
Reacties op het middel, wet van Hering
Brandwonden, verstuikingen, kneuzingen
Rhus toxicodendron, Bryonia, Ledum

Avond III
Geneesmiddelkeus en individualiseren
Koortsbeelden
Belladonna, Gelsemium, Ferrum phos.
Mercurius solubilis.

Avond IV
Constitutiebegrip, wat wel en niet behandelen.
Welke boeken?
Huisapotheek en onderwerp naar keuze
Een paar belangrijke constitutiemiddelen

Kosten

Deze cursus, bestaande uit vier cursusavonden, kost €85,00 inclusief koffie en thee. Betaling vindt plaats per pin, op de eerste cursusavond. Daarnaast is er een mogelijkheid om een EHBO doosje te bestellen met de besproken homeopathische middelen hierin (€ 37,50) en een boek te bestellen over basisbegrippen en middelen (€ 25,00).

Data en aanmelden

De volgende cursus is nog niet bekend. Bij voldoende belangstelling zoek ik contact . Heeft u belangstelling en/of wilt u zich aanmelden voor deze cursus,  dan kunt u zich opgeven via onderstaand formulier.

    Naam

    Adres

    Postcode / Woonplaats

    Telefoonnummer

    Email